Geruchten
31 december 2009 - Ron Smeets

Vroege 1 April grap van Bol?

Het is bekend dat veel online shops mobiele telefoons die nog (lang) niet te koop zijn toch al in hun assortiment opnemen in de hoop dat klanten ze alvast bestellen. In de meeste gevallen kunnen deze shops nog met geen mogelijkheid zeggen wanneer de bestelde toestellen uitgeleverd zullen gaan worden en dus verzinnen ze vaak een 'verwachte leverdatum' erbij.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Bol punt com wat hoger inschat dan de gemiddelde webshop die zich schuldig maakt aan de hierboven geschetste praktijken.

Toch heeft Bol op dit moment, zo lijkt het althans, al de Sony Ericsson Xperia X10 aan haar assortiment toegevoegd. De bestel-pagina ziet er redelijk 'betrouwbaar' uit en het reserveringssystteem lijkt ook normaal te functioneren. Opvallend is wel dat de verwachte leverdatum 01.04.2010 is. Een vroege 1 April grap wellicht? Je zou het haast gaan denken. De defintieve release- en/of winkel datum van de Sony Ericsson Xperia X10 zijn immers nog niet bekend en dat zelfde geldt voor de (Nederlandse) prijs.

Totdat iemand van Sony Ericsson roept dat dit inderdaad een betrouwbare actie is van Bol punt com, samen met de fabrikant wellicht, en dus ook niet bekend is of het toestel mogelijk voor 1 April al bij andere winkels of providers te koop zal zijn, raad ik iedereen die met smacht zit te wachten op de komst van de X10 toch aan met de vingertjes (en muis) van deze 'reserverings aanbieding' af te blijven! Al was het maar omdat eerdere geruchten een release datum van medio Februari in het vooruitzicht stelden. Zou toch jammer zijn als die datum juist blijkt te zijn en jij vervolgens anderhalve maand langer moet wachten ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.