Entertainment
09 november 2005 - Ron Smeets

Vreemdgaan? Laat je GSM thuis!

Mobiele telefoons krijgen steeds meer functies en toepassingen. In een artikel op Newsday over vreemdgaan en manieren hoe je erachter kunt komen of je wederhelft je belazert worden ook enkele 'afluister' en 'surveillance' functies voor de GSM genoemd.

Zo wordt de handel en wandel van partners steeds vaker met behulp van GPS modules in telefoons getraceert om er achter te komen of hij of zij echt aan het overwerken is.

Daarnaast zijn ook de monitoring opties van GSM's zeer gewild. Hiermee kan, zonder dat de eigenaar van de GSM dit in de gaten heeft de directe omgeving van een GSM worden afgeluisterd met behulp van de speaker functie. Hetzelfde is overigens ook mogelijk met camphones, met dien verstande dat de afluisteraar dan ook ziet wat er gebeurt in de directe nabijheid van de GSM.

Toch vervelend als je op zoek bent naar een pleziertje en vervolgens bij thuiskomst je koffer op straat vindt.Gerelateerde links:
Gecodeerd bellen met de Crypt-A-Cell
GSM is versier- en dumpdevice tegelijk
SMS flirt vertaalservice
GSM blijft aan in bed
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.