Concepten
27 december 2008 - Ron Smeets

Vreemd keyboard ontwerp van RIM

In het verleden hebben we al vaker vreemde qwerty keyboard concepten en ontwerpen van RIM gezien en ook deze hoort wel degelijk in dat rijtje thuis.

Het nieuwe ontwerp heeft nog het meeste weg van een toetsenbord met inklapbare vleugeltjes. Op zich kan ik mij daar nog wel iets bij voorstellen als het zou betekenen dat je daardoor de beschikking krijgt over een volwaardig qwerty toetsenbord maar in dit geval is het resultaat niet meer dan een sure-type qwerty keyboard.

Daarnaast vraag ik mij af hoe stabiel een dergelijk toetsenbord zal zijn als een deel ervan aan beide zijden van het toestel uitsteekt terwijl je er op moet drukken.

Kortom, een leuk bedacht concept maar ik denk niet dat we het in de vorm zoals op de tekeningen hierboven en -onder te zien is ooit in de praktijk zullen gaan tegenkomen op een volgende generatie van de BlackBerry.

Patentaanvraa

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.