Nieuws
22 mei 2012 - Ron Smeets

VPRO gids krijgt Augmented Reality content van Layar

Augmented Reality (AR) is en blijft nog altijd vooral een gimmick. Leuk om eens te proberen en blits om te laten zien aan je vrienden of familie maar tot nu toe zijn er nog altijd geen echte killer-apps (of Layar's) opgedoken.

De VPRO gaat daar, samen met Layar, verandering in proberen te brengen door vanaf deze week elke editie van de VPRO Gids te voorzien van een AR laag. Helemaal nieuw is dit niet. Vorig jaar schreef ik al eens over een probeersel van de Süddeutsche Zeitung.

In totaal zullen er in de eerste 'Layar' versie van de VPRO Gids meer dan 80 'digitale verrijkingen' te zien zijn. Denk aan video's, interviews en verdieping van de content, maar ook een AR PinkPop special. Enkele andere toevoegingen:
- Wekelijks een aanbevolen album, soundtrack of concert dat het beste past bij de gidscover van de week 
- Lees de Achterwerk brieven terug waar op wordt gereageerd, zonder dat je er een oude Gids bij hoeft te pakken
- Speciale bijlage voor het VPRO Boeken Festival ook helemaal voorzien van digitale extra's, zoals extra interviews, bijzondere afleveringen van Brands met Boeken uit het archief en speciaal voor Layar een sneak preview van The Bookclub, een Tegenlicht documentaire over een Chinese lees-hype en dat terwijl de documentaire pas in het najaar wordt uitgezonden.

Hieronder staan enkele screenshots van de VPRO Gids met Layar's en hier kun je ook een videodemo bekijken.

VPRO-Gids-Layar-a VPRO-Gids-Layar-b VPRO-Gids-Layar-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.