Toestellen
14 januari 2014 - Ron Smeets

Voorverkoop Sony Xperia Z1 Compact gestart bij T-Mobile

Vorige week werd de Sony Xperia Z1 Compact officieel gelanceerd tijdens de CES. Enkele dagen daarna was ook Nederland aan de beurt. Het toestel valt vooral op doordat het een van de eerste 'mini' varianten van een high end smartphone is waarbij, behoudens de capaciteit van de accu en de grootte van het scherm, niets ingeboet is op de technische specificaties. Ik kon vlak na de introductie al even met het toestel 'spelen' en mijn eerste indruk was bepaald niet slecht. Dit zou wel eens van de succesvolle 'mini smartphones' van 2014 kunnen worden.

De Xperia Z1 Compact zal begin februari in de Nederlandse winkels verschijnen. Bij T-Mobile kun je het toestel nu al in de voorverkoop bestellen. Als je dat doet dan ontvang je er ook nog een gratis Sony koptelefoon (foto hieronder) bij die normaal, los, € 149,95 kost. 

Het toestel zelf is, in combinatie met een 2-jarig T-Mobile Stel Samen abonnement, inclusief 300 belminuten, onbeperkt SMS en 1GB data, voor 0 euro bijbetaling te koop bij de magenta provider. Per maand betaal je dan 40 Euro (plus 30 Euro eenmalige aansluitkosten als je nog geen T-Mobile klant bent). Meer info over dit abonnement vind je hier.

Overigens zal de Xperia Z1 Compact binnenkort ook bij andere telecomwinkels verkocht gaan worden, maar vooralsnog niet bij de winkels van KPN en Vodafone (en BelCompany).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.