Nieuws
13 september 2014 - Ron Smeets

Voorverkoop iPhone 6 en iPhone 6 Plus breekt records

Exacte cijfers zijn nog niet bekend, dus de mededeling van Apple dat de pre-order aantallen voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus de stoutste verwachtingen overtreffen en alle voorgaande records breken, en de online store liet crashen, zegt nog niet alles.

Wat het wel betekent is dat Apple er nog steeds in slaagt om hele hordes er toe te bewegen als een van de eerste te trachten een nieuwe iPhone te bemachtigen. Dan doen ze toch iets goed, daar in Cupertino ;)

Nog voor het einde van de eerste pre-order dag werd de levertijd voor de iPhone 6 Plus al opgeschroefd naar drie tot vier weken (medio oktober dus). De eerste 'online batch' daarvan is dus al uitverkocht. De 'kleinere' iPhone 6 was wel nog 'op voorraad'.

Apple bevestigde in een zin dat de voorverkoop van de nieuwe iPhones beter verloopt dan ooit tevoren: “Response to iPhone 6 and iPhone 6 Plus has been incredible with a record number of preorders overnight,” aldus een woordvoerder van de fabrikant tegen Re/Code. De eerste verkoopcijfers worden overigens pas na het eerste 'winkel' weekend, op 22 september, gepubliceerd door Apple.

Ik ben zeer benieuwd hoe de voorverkoop hier in Nederland gaat verlopen als die over een week begint en hoe lang de rijen in Oberhausen zijn. In Duitsland liggen de nieuwe iPhones immers een week eerder in de winkels dan bij ons. Hoewel wij 'Ollanders' doorgaans wat nuchterder zijn bij dit soort hypes verwacht ik toch ook wel weer dat volgende week een paar honderd fans even de grens over wippen.

De rij voor de iPhone 5S, vorig jaar in Oberhausen: Rij-23u301

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.