Accessoires
09 augustus 2011 - Ron Smeets

Voorspelling: Volgend jaar 134% meer Android tablets

Het Taiwanese DigiTimes voorspelt dat er in 2012 134% meer zogenaamde 'non-Apple' tablets verkocht zullen gaan worden dan dit jaar. Hoewel DigiTimes dus spreekt over andere tablets dan die van Apple wordt er in de cijfers alleen gesproken over Android tablets.

De belangrijkste redenen voor die stijging, zo zeggen analisten, is de release van Android Ice Cream Sandwich en de komst van nieuwe processoren voor tablets van Nvidia, Texas Instruments en Qualcomm, later dit jaar.

In 2010 werden tussen de 14 en 15 miljoen iPad's verkocht. Dit jaar zal dat aantal naar verwachting uitkomen op 35-36 miljoen en voor 2012 voorspelt men de verkoop van ca 55 miljoen iPad's. Het aantal Android tablets dat in 2010 verkocht werd lag rond de 14.5 miljoen. Dit jaar zal dat naar verwachting uitkomen op ca 20 miljoen en volgend jaar dus stijgen naar 44 tot 45 miljoen, aldus de analisten.

Als deze voorspellingen daadwerkelijk uitkomen dan zal het marktaandeel, op basis van verkoopcijfers, van de iPad volgend jaar dus dalen naar ca 55% terwijl Android in 2012 dan 45% van de tablet markt in handen krijgt. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.