Nieuws
08 september 2011 - Ron Smeets

Voorspelling: Ruim 460 miljoen smartphones in 2011

Voorspellingen van analisten strekken zich doorgaans over vele jaren uit. Of die uiteindelijk kloppen is dus vooral ook een kwestie van afwachten. Het Taiwanese DigiTimes heeft nu een voorspelling gemaakt voor het aantal smartphones dat dit jaar (ja, 2011) wereldwijd, per fabrikant, verkocht gaat worden.

Het afgelopen jaar, in 2010, gingen een kleine 300 miljoen smartphones over de toonbanken. Volgens DigiTimes worden dat er dit jaar meer dan 460 miljoen.

In een notendop: Apple, Samsung en HTC laten, procentueel, de grootste groei zien. Nokia blijft, ondanks een daling van 25%, de nummer twee en RIM kan, ondanks de problemen waarin de Canadezen verkeren, toch ook nog een kleine groei tegemoet zien. De grafiek hieronder geeft per fabrikant de aantallen smartphones weer die in 2011 (rode balken) en 2010 (blauwe balken) verkocht werden (en naar verwachting dus worden voor dit jaar). Letwel, de rode balken zijn dus een voorspelling, maar aangezien het jaar al ruim acht maanden oud is, zullen de daadwerkelijke cijfers uiteindelijk niet meer al te veel afwijken. Anders was het wel een heel slecht onderzoek ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.