Nieuws
04 november 2010 - Ron Smeets

Voorspelling: 4 Miljoen Windows Phone 7 toestellen in Q4

De eerste berichten over het succes van Windows Phone 7, en dan bedoel ik het feit dat de eerste voorraad van toestellen in Duisland na enkele dagen al bijna uitverkocht is, hebben we al gezien. Wellicht dat Morgan Stanley het mede daarom tijd vond om eens een korte termijn voorspelling te doen.

Enfin, zij verwachten dat er in het laatste kwartaal van dit jaar zo'n 3.5 tot 4 miljoen Windows Phone 7 toestellen over de toonbanken zullen 'vliegen'.

Daarnaast zullen er toch ook nog zo'n 1.5 miljoen Windows Mobile (6.5) smartphones verkocht gaan worden. Enfin, voorspellingen blijven natuurlijk deels een kwestie van gokken en buikgevoel, maar deze kunnen we wel al binnen een mand of drie, als de eerste harde cijfers bekend gemaakt worden, bevestigen of afserveren. Nu moet ik ook hgeel eerlijk bekennen dat ik 4 miljoen in één kwartaal (OK, ruim twee maanden) geen echt heel erg overdreven voorspelling vindt. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.