Nieuws
03 februari 2011 - Ron Smeets

Voorspelling: 1 miljard mobiele breedband abonnees in 2011

De analisten van ABI Research hebben becijferd dat nog voor het eind van 2011 meer dan 1 miljard mobiele breedband abonnementen actief zullen zijn.

Eind 2010 waren er meer dan 5 miljard mobiele abonnementen actief. 20% daarvan had al toegang tot een breedband netwerk, maar nog niet iedereen deed dat schijnbaar met een abonnement daarvoor (20% van 5 miljard is immers al 1 miljard ;-))

Voor de komende jaren voorspelt ABI dat de explosieve groei van mobiel breedband internet zal doorzetten. In 2016 zal 40% van de dan 6.6 miljard mobiele abonnees toegang hebben tot mobiele breedband netwerken, een verdubbeling ten opzichte van de huidige cijfers.

Als die voorspellingen uitkomen, dan zullen de operators nog heel wat werk moeten verzetten om er voor te zorgen dat alle mobiele breedband abonnees ook daadwerkelijk goed gebruik kunnen blijven maken van de netwerken. Capaciteitsproblemen spelen diverse operators nu al parten en met de voorspelde groei zullen die aleen maar toenemen. Laten we dus maar hopen dat de uitrol van 4G (Lte) netwerken de komende jaren versneld wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.