Toestellen
06 maart 2014 - Ron Smeets

Voorraad iPhone 5C's groeit; verkoop valt (nog steeds) tegen

Meteen na de lancering werd al duidelijk dat de vraag naar de iPhone 5C achter bleef bij Apple's eigen verwachtingen. De belangrijkste oorzaak daarvoor was het feit dat het prijsverschil met de 5S, in combinatie met de beduidend mindere specs, te klein was om de 5C als 'mid-range' smartphone aan de man en vrouw te kunnen slijten.

Inmiddels groeien de onverkochte voorraden van onverkochte iPhone 5C's gestaag. Volgens Taiwanese bronnen liggen momenteel meer dan 3 miljoen iPhone 5C's stof te vangen in magazijnen van winkels en distributeurs.

Apple houdt zelf de kaken stevig op elkaar als het gaat om de exacte verkoopaantallen. Meer dan de mededeling dat er in het laatste kwartaal in totaal 51 milljoen iPhones (4, 4S, 5C en 5S samen dus) over de toonbanken vlogen laat de fabrikant uit Cupertino niet los. Eind januari gaf Tim Cook wel al toe dat de vraag naar de iPhone 5C minder groot was dan vooraf gehoopt en berekend.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.