Entertainment
26 februari 2006 - Ron Smeets

Voormalig Gizmondo eigenaar splijt Ferrari doormidden

Het gaat niet goed met de Gizmondo, zoveel is al lang duidelijk. Wat de grote concurrent had moeten worden voor de Nintendo DS, PSP en N-Gage is inmiddels in Europa al verworden tot een failliete boedel.

Behalve dat zijn creatieve kindje dus op sterven na dood is was de omstreden topman van Gizmondo, Stefan Eriksson dat deze week zelf bijna ook.

Tijdens een ritje met zijn Ferrari Enzo over de Pacific Coast Highway in California raakte hij met een slordige 270Km/h een lantaarnpaal en vervolgens vangrails en de rotsachtige berm. Zelf kwam hij, enkele honderden meters verderop, met de schrik vrij, maar voor de Enzo gold dat zeker niet zoals op de foto's hieronder duidelijk te zien is (met dank aan Jalopnik)Gerelateerde links:
R.I.P. voor Gizmondo in Europa
Gizmondo hoopt op Amerikaans succes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.