Nieuws
30 september 2006 - Ron Smeets

Voorlopig nog geen nieuwe mobiele versie van Skype

De CEO van Skype, Niklas Zennestrom, heeft in een interview met een Finse krant laten weten dat er voorlopig nog geen datum gepland staat voor een eventuele release van een nieuwe mobiele versie van Skype, anders dan de reeds beschikbare Windows Mobile Versie.

De ontwikkeling van Skype voor andere mobiele platforms zoals Symbian blijkt een stuk moeilijker te zijn dan menig programmeur aanvankelijk gedacht zal hebben.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Skype nog dit jaar een versie zou uitbrengen die geschikt zou zijn voor Nokia (Symbian) toestellen, maar die hoop heeft men inmiddels laten varen.

In zijn eigen woorden: "We have no publicly available products yet to offer and I can't give you a timetable. When we begun developing the mobile phone version we didn't realize the number of technical obstacles. It is challenging and is taking much longer than expected," aldus Zennestrom.

Overigens zijn er de afgelopen maanden wel een aantal softwaretools uitgebracht, met wisselend succes, die het gebruik van Skype op andere mobiele toestellen mogelijk maakt:

- Skypen met je Palm OS device

- Skype for Symbian UIQ and Series 60 spotted

- Skype en 3 UK via UMTS datacardGerelateerde links:
Skype introduceert 4 VoIP-telefoons met Wi-Fi
Skype protocol gecracked
Linksys Skype telefoon review
Ebay koopt Skype
Videocalling via Skype
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.