Toestellen
13 mei 2009 - Ron Smeets

Voorlopig nog geen Mio Smartphone en Netbook in Nederland

Vanmiddag organiseerde Mio een persbijeenkomst op een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Het weer was perfect en de ambiance gezellig.

Helaas moet ik wel melden dat, naast de introductie van de nieuwe Mio PND lijn, de aangekondigde presentatie van een Smartphone en Netbook niet doorgegaan is. Vol verwachting zaten ondergetekende en nog enkele Mobiele Persmuskieten ;-) in het dobberende bootje te wachten op de introductie van de Explora K70 (foto), of een andere Navigatie Smartphone, voor de Nederlandse markt, maar dat nieuws kwam er dus niet. Hetzelfde gold voor de Mio Netbook.

In de uitnodiging stonden die twee producten wel vermeld (zonder typenummers), maar schijnbaar, zo wisten de mannen van Mio mij te melden, is de fabrikant er nog niet uit welk(e) toestel(len) naar Nederland komen en wanneer. Jammer. Toch wist ik van een Nederlandse Mio man ter plekke wel nog los te weken dat de Navigatie Smartphone waarschijnlijk de Mio Opal gaat heten. Zijn ierse collega liet hier echter niets over los. Online kan ik daarover nog niets terugvinden. Binnenkort krijg ik van Mio meer info, zo werd mij beloofd. Even afwachten dus nog maar.

Ik ben wel benieuwd of Mio er nog in gaat slagen hun Navigatie Smartphone eerder in de winkels te krijgen dan concurrent Garmin. Die hebben zo hun problemen met de ontwikkeling van de Nüvifone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.