Geruchten
07 september 2014 - Ron Smeets

Voorlopig geen Smartwatch van HTC

Al geruime tijd werd aangenomen dat ook HTC aan een smartwatch werkte (foto is afkomstig uit eerdere geruchten). Tijdens het Mobile World Congress, en februari, zou de fabrikant al een prototype aan operators hebben getoond. Onlangs ging het gerucht dat het eerste slimme HTC horloge mogelijk in Berlijn, tijdens de IFA, gepresenteerd zou worden.

Dat laatste gebeurde echter niet en nu gaan geruchten dat de Taiwanese fabrikant haar Smartwatch plannen in de ijskast gezet, of zelfs begraven, heeft.

Diverse bronnen binnen de fabrikant zouden dat inmiddels bevestigd hebben. De voornaamste reden is dat HTC denkt dat er te weinig vraag zal zijn naar een smartwatch. Gezien de huidige verkoopaantallen van slimme horloges is de markt volgens de fabrikant nog niet rijp voor nog meer aanbod. Het is nog een niche markt waarbij de meeste producten ook nog eens sterk op elkaar lijken en allemaal dezelfde functies hebben, aldus bronnen vanuit de fabrikant.

Mmmmh, als deze geruchten inderdaad kloppen dan lijkt dat verdacht veel op de reden die HTC ooit gaf om, nog even, niet in de tablet markt te stappen met als gevolg dat ze de slag daar eigenlijk compleet gemist hebben. De HTC Flyer was geen slechte tablet, maar hooguit een probeersel waarna de fabrikant de tablet markt voorlopig vaarwel zegde. De Nexus 9 moet daar, drie jaar later, verandering in brengen. Of HTC een vergelijkbaar pad gaat volgen met de smartwatch? Dat weten ze alleen in Taiwan en vooralsnog wordt er op bovenstaande geruchten niet gereageerd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.