Geruchten
23 januari 2018 - Ron Smeets

Voorlopig geen LG G7? Dan maar een upgrade van de V30 Koreaanse fabrikant zou in Barcelona de V30 Alpha lanceren

Het was al bekend dat de LG G7 zijn geplande lancering in Barcelona, op het MWC, niet gaat halen. De CEO van LG heeft het toestel afgekeurd en de ontwikkelaars terug naar af gestuurd. De Korea Herald claimt nu te weten dat de fabrikant besloten heeft om die opengevallen plek in Barcelona op te vullen met de onthulling van de LG V30a (Alpha), een verbeterde versie van de LG V30 die in september tijdens de IFA onthuld werd en sinds enkele weken hier ook in de winkels ligt.

Kunstmatig intelligente LG
De specificaties van de LG V30 laten op dit moment al weinig te wensen over dus is het wel interessant om te zien in welke opzichten de V30a beter zal zijn. Gesproken wordt in ieder geval over de toevoeging van een tweede, AI, processor die voor de nodige kunstmatige intelligentie moet zorgen. Daarnaast zou de V30a uitgerust worden met een virtuele spraak assistent die ook gebruik kan maken van de AI features van de processor. Vermoedelijk gaat het dan om de AI versie van de Google Assistant. En als ze dan toch aan het upgraden zijn gok ik op iets meer RAM dan de standaard V30; 6 of 8GB in plaats van die karige 4GB. En meteen maar Android 8 Oreo als OS. Of LG er ook al in geslaagd is de randen boven en onder het scherm nog verder te laten krimpen is niet bekend, maar dat lijkt ook niet heel waarschijnlijk. Daarvoor zou het design, ook intern, van de V30 op de schop moeten en daarvoor lijkt de tijd tussen de onthulling van beide V30 modellen te kort. Tenzij… enfin, we gaan het wel zien in Barcelona. Vooralsnog heeft LG zelf officieel nog niets geroepen over de vermeende V30a en is het dus nog altijd niet veel meer dan een onbevestigd gerucht.

LG G7 dan maar in september of als goedkoop alternatief?
Als LG inderdaad een AI versie met verbeterde specs van de V30 gaat onthullen dan vraag ik mij af of de Koreanen er niet goed aan doen om de G7, die nu toch deels opnieuw ontwikkeld wordt, te bewaren voor de tweede helft van dit jaar en onthulling tijdens de IFA in Berlijn. Als de V30 en V30a straks in de winkels liggen dan is er voor de G7 weinig plek. Tenzij LG dan besluit om de G7 een stuk voordeliger te maken dan zijn directe concurrenten om zo een plek te creeren voor dat toestel. Een beetje, of eigenlijk helemaal, op de manier zoals de Koreaanse fabrikant in 2013 en 2014 een succesvolle smartphone comeback inluidde met de relatief goedkope maar zeer goede G2 en G3. Helaas werd het prijsvoordeel met de G4 in 2015 zo goed als teniet gedaan, gevolgd door de compleet geflopte G5 in 2016 en het bewijs dat het smartphone succes van LG definitief weer tot het verleden behoorde toen de G6 in 2017 verscheen. Enkele maanden na de lancering van de G6 probeerde LG het tij alsnog te keren door de prijs van het toestel binnen enkele weken zo goed als te halveren. Sindsdien is de LG G6 weer precies wat de G2 en G3 ook ooit waren; een goedkoop alternatief met high-end specs. Van mij mogen ze dat met de G7 direct doen!

De LG G series vanaf de Optimus G (uiterst links) tot en met de G6 (uiterst rechts).

Bron