Nieuws
13 december 2012 - Ron Smeets

Voorlopig geen Google apps voor Windows (Phone) 8

Eerder vandaag werd bekend dat Google Maps (met navigatie) terug is in de App Store voor IOS 6 toestellen. Windows (Phone) 8 gebruikers zullen het voorlopig echter nog zonder dergelijke Google apps moeten stellen. De native versie van 'Google Search' is vooralsnog de enige service die Google voor Windows apparaten aanbiedt.

De product manager voor Google Apps, Clay Bavor, heeft in een gesprek met het Engelse V3 namelijk gezegd dat de software ontwikkelaar voorlopig nog geen plannen heeft voor de ontwikkeling van Google applicaties voor Windows 8 en Windows Phone 8.

De voornaamste reden daarvoor is het feit dat Google alleen investeert in de ontwikkeling van Apps voor 'succesvolle' platformen. Dat kun je althans afleiden uit zijn antwoord: "We are very careful about where we invest and will go where the users are but they are not on Windows Phone or Windows 8." Hij zei er echter ook bij dat dit in de toekomst natuurlijk kan veranderen, als de trend (lees: de gebruikers aantallen) veranderd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.