Nieuws
23 september 2013 - Nichal Joosse

Voorlopig geen BlackBerry Messenger voor iPhone en Android

Wie dacht dat BBM dit weekend de oorlog zou aangaan met WhatsApp, heeft het goed mis. De BBM-app is uit alle applicatiewinkels verdwenen, ook in landen waar de app al beschikbaar was. Volgens BlackBerry heeft een onbekend persoon een onofficiële build van BBM in de Play Store van Google gezet, net voordat de officiële versie gelanceerd zou worden. Deze verouderde versie werd in 8 uur tijd door 1,1 miljoen telefoongebruikers gedownload. 

Hoewel dit laat zien dat Androidgebruikers erg geïnteresseerd waren in de applicatie, heeft BlackBerry er toch voor gekozen om de app te deactiveren. De eerder verspreide onofficiële versie bevatte nogal wat bugs en andere fouten, wat tot veel problemen leidde bij het BBM-team. Gebruikers van deze onofficiële versie werden doorverwezen naar www.bbm.com voor meer informatie over de release van de juiste applicatie.

iPhonegebruikers die BBM al hadden geïnstalleerd, zouden nergens last van moeten hebben en kunnen de app gewoon blijven gebruiken. Al spreken een aantal gebruikers dit tegen. Zo zou het voor BlackBerrygebruikers niet mogelijk zijn om berichten te sturen naar iPhonegebruikers. BBM op de BlackBerry's werkt uiteraard nog wel. BlackBerry belooft het probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar geeft nu al aan dat de definitieve release nog wel een hele tijd kan gaan duren.  

Over de auteur: Nichal Joosse