Entertainment
06 december 2007 - Redactie MobileCowboys

Vooral veel vrouwen spelen Monkey Murder Mystery

PERSBERICHT - Gamen is immens populair. Een gamesoort die in Nederland sterk in populariteit toeneemt, is de zogenaamde Alternate Reality Game (ARG). Games waarbij de scheidslijn tussen het virtuele en de realiteit vervaagt, die onderdeel worden van het eigen leven.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere soorten media zoals internet en de mobiele telefoon, maar ook het sociale netwerk van de spelers wordt vaak ingeschakeld.

Vooral ook vrouwen voelen zich steeds meer aangetrokken tot dit soort games. Onderzoeken wijzen uit dat met name het sociale aspect en het sterk aanwezige puzzelelement in deze games, voor vrouwen een belangrijke reden is om mee te spelen.

Bij de start van Monkey Murder Mystery, de game van Hi en LG Mobile, was een kwart van alle spelers vrouw. In de laatste fase van de game - met nog 8 kanshebbers op een plekje in de finale - leek het er sterk op dat 3 vrouwen de finale zouden halen. Alleen de Rotterdamse ‘Lana Jane’ wist zich uiteindelijk te plaatsen. Zij neemt het donderdag 13 december in Amsterdam op tegen drie heren.

“Monkey Murder Mystery is bijzonder spannend. Door het oplossen van allerhande raadsels, puzzels en speurtochten krijg je informatie over je target, dat is de persoon die je moet uitschakelen door met je mobiel een foto van hem of haar te maken.”, aldus Lauri Hanewinckel, studente geneeskunde uit Rotterdam. “Ik denk dat ik zo ver ben gekomen, omdat ik samen met twee compagnons op jacht ging. Voor de deur posten, werd opeens een gezellige bezigheid. We zijn ook als enquêteurs bij mijn target langs gegaan, helaas deed zijn vader open en was mijn target niet thuis. Toch heb ik mijn target weten op te sporen. Ik denk dat juist de vrouwen zover zijn gekomen omdat ze makkelijker twee dingen tegelijk kunnen en dat moet je in dit soort games echt wel kunnen.”

Finale Monkey Murder Mystery

Op 4 oktober jl. ging Monkey Murder Mystery met honderden deelnemers van start in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen. De deelnemers strijden om de ultieme tegenstander te worden van Monkey Murder, de sluwste misdadiger ooit. Na weken van jagen en gejaagd worden, heeft elke stad heeft nu een winnaar opgeleverd, die 1.000 euro ontvangt. Bij de start was 25% van alle inschrijvingen vrouw. Dit percentage steeg in rap tempo toen in de laatste fase met nog 21 deelnemers, 7 vrouwen meespeelden. In Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen werd de eindstrijd om de finale plek gestreden tussen een mannelijke en een vrouwelijke speler. In de grote finale in Amsterdam op donderdag 13 december strijden Michiel Vos (Groningen), Robin Schaper (Amsterdam), Lauri Hanewinckel (Rotterdam) en Tjerk Molenaar (Nijmegen) tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar ontvangt van Monkey Murder nog eens 4.000 euro.

Getuige zijn van deze sidderende finale? Klik hier om u aan te melden.

Een indruk krijgen van het spel, klik hier.



Gerelateerde links:
Gratis mobiel gamen in ruil voor advertenties
Vrouwen leiden in de mobiele gamewereld
Evenveel vrouwelijke mobiele gamers
Maak van je GSM een 'PSP'
Mobiel gamen, maar dan anders
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl