Nieuws
06 oktober 2015 - Ron Smeets

Voor deze toestellen wordt aan de Android 6.0 update gewerkt T-Mobile heeft in de VS een 'Marshmallow update' pagina gelanceerd

Met de komst van een nieuwe Android versie is het altijd weer spannend welke fabrikanten welke toestellen als eerste, of überhaupt, gaan updaten. De Nexus smartphones zijn uiteraard altijd als allereerste aan de beurt, maar er zijn veel meer Samsung, HTC, LG en Sony gebruikers die vanaf de eerste dag ook met smart zitten te wachten op de nieuwste Android.

T-Mobile heeft in de VS een speciale 'Marshmallow update' pagina in het leven geroepen waarop al diverse toestellen staan die in aanmerking gaan komen voor de Android 6.0 update. Een deel daarvan is door de fabrikanten zelf nog niet bevestigd, maar echte verrassingen zitter er niet tussen. Letwel, volgens T-Mobile zijn de update voor deze toestellen nog in ontwikkeling bij de fabrikanten. Daarna volgen de provider tests nog. Bijzonder is dan wel dat de Nexus modellen ook die status hebben volgens de magenta provider. De updates daarvoor worden momenteel immers al uitgerold.

Uiteraard zal de lijst de komende dagen, en weken, nog wel wat groeien. De toestellen die er op dit moment op staan:

Samsung:
- Galaxy Note 4
- Galaxy Note 5
- Galaxy Note Edge
- Galaxy S5
- Galaxy S6
- Galaxy S6 Edge
- Galaxy S6 Edge Plus
- Galaxy Tab S2

LG (op de site van de Koreaanse fabrikant is Android 6.0 ook al te 'vinden'):
- G3
- G4
- G Stylo

HTC
- One M8
- One M9

Van de Nexus modellen worden de 5 (uit 2013), 6 (2014), 7 en 9 vermeld.

Bron (T-Mobile USA)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.