Entertainment
14 april 2008 - Ron Smeets

Voor de Doe-Het-Zelvers: N95 8GB accu in de N95

Tot het moment dat de N96 later dit jaar op de markt komt is de N95 (8GB) nog steeds een van de betere multimedia toestellen die momenteel te koop zijn.

Een van de nadelen van de standaard versie van de N95 is de ietwat zwakke (950mAh) accu die, bij normaal gebruik, amper een (werk)dag meegaat.

In de 8GB uitvoering van de N95 heeft Nokia dan ook de krachtigere BL-6F (1200mAh) accu gebruikt. Jammer genoeg past die accu niet in de standaard versie van de N95. Daarvoor is hij namelijk net iets te dik. De overige afmetingen (omvang) zijn wel gelijk.

Dat bracht een van de bezoekers van Howardforums, Momofseven, op het idee om de accu van de N95 8GB en zijn toestel, de standaard N95, ietwat aan te passen in een poging de krachtigere accu in zijn N95 aan de praat te krijgen. En dat is hem dus gelukt.

Hiervoor heeft eerst wat 'overtollig' plastic aan de binnenzijde van het accuklepje van de N95 afgeschuurd. Toen dat nog niet genoeg bleek te zijn heeft hij ook nog wat plastic van de accu afgeschaafd en die vervolgens voorzien van wat plakband zodat hij niet uit elkaar kon vallen.

Tot zijn eigen verbazing paste de accu vervolgens perfect in zijn standaard N95 die nu dus zo'n 30% meer power heeft. De vraag is natuurlijk wel of deze 'schuur en schaaf' acties zo goed zullen zijn voor de dikkere N95 accu. Vooral het aanbrengen van plakband om de accu kan natuurlijk ertoe leiden dat hij tijdens het opladen en bij intensief gebruik warmer wordt dan normaal en ik denk ook niet dat het toestel nog binnen de garantie zal vallen. Om dat laatste te omzeilen kun je natuurlijk ervoor zorgen dat je een reserve klepje en de originele accu bij de hand houdt.

Het gemodificeerde accuklepje

Alles paste uiteindelijk precies weer in elkaar.Gerelateerde links:
Krachtigere accu voor de N95
Is de accu van de N95 wel zo slecht?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.