Nieuws
24 juni 2006 - Gerben Mak

VolkerWessels in mobiele ticketverkoop

Het bouwconcern VolkerWessels introduceert medio september een nieuwe technische oplossing voor kaartverkoop via internet. Dat zegt Rob Molenaar, commercieel directeur van het nieuwe dochterbedrijf WheretoCard International, een onderdeel van VolkerWessels' telecomdivisie. VolkerWessels heeft de ambitie de huidige systemen voor online ticketverkoop te vervangen door een nieuwe standaard: de zogenaamde 'WheretoCard'.

WheretoCard International gaat zich als 100% dochter van VolkerWessels Telecom met het WheretoCard-concept als ‘service provider’ richten op elektronische ticketdistributie ten behoeve van ticketverkopende organisaties en evenementenlocaties. Voorbeelden van Electronic Ticketing zijn mobile ticketing en e-ticketing, waarbij de barcode wordt gebruikt, alsmede RFID-ticketing, waarbij een plastic card wordt gebruikt ter grootte van een creditcard, waarin de RFID-chip is geïntegreerd. De voordelen die het WheretoCard-concept biedt aan consumenten, ticketverkopende bedrijven en de evenementenlocaties zijn onder meer efficiency, loyalty, gemak en veiligheid.

WheretoCard International heeft de ambitie om in Nederland binnen enkele jaren uit te groeien tot marktleider op het gebied van elektronische ticketdistributie. Daarbij moet de ‘WheretoCard’ de algemeen geaccepteerde Card worden voor het bestellen van elektronische tickets door de consument.

LogicaCMG zal zich als strategische partner van WheretoCard International richten op de verdere ontwikkeling van het Electronic Ticketing platform. Dat platform is ontwikkeld door LogicaCMG en inmiddels overgedragen aan VolkerWessels Telecom. Het partnership tussen VolkerWessels Telecom en LogicaCMG moet de evenementen-markt kwaliteit, zekerheid en continuïteit kunnen bieden.Gerelateerde links:
Live8 tickets grootste SMS loterij ooit
Mobiel betalen in Groot-Brittanni
25 miljoen US mobieltjes worden betaalmiddel
Over de auteur: Gerben Mak