Nieuws
17 september 2008 - Ron Smeets

Volgende Xperia modellen wellicht zonder Windows Mobile

De X1 Xperia is Sony Ericsson's eerste Windows Mobile Multimedia / Smartphone. Dat was op zich al een verassing toen het toestel, ruim 7 maanden geleden voor het eerst gepresenteerd werd, maar als we deze berichten mogen geloven dan zou het ook wel eens meteen de laatste kunnen zijn.

Op zich niet vreemd dat Sony Ericsson de samenwerking met Windows Mobile nu al gaat evalueren want tijdens de ontwikkeling van de X1 zijn het vooral software problemen geweest die ervoor gezorgd hebben dat het toestel maanden later op de markt zal komen dan dat oorspronkelijk de bedoeling was.

"The brand is not tied into any specific technical platform," aldus Magnus Andersson, product manager van de X1.

Natuurlijk worden er op dit moment geen harde uitspraken gedaan over een eventuele vroegtijdige breuk tussen Sony Ericsson en Windows Mobile, maar dat de eerste samenwerking niet soepel verlopen is moge inmiddels wel duidelijk zijn.Gerelateerde links:
Sony Ericsson X1 komt toch pas in 2009 ?
Welke zou jij kiezen? De X1 of de N96?
Sony Ericsson X1 Xperia webcast
Sony Ericsson X1 XPERIA vanaf 30 September te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.