Geruchten
14 april 2009 - Ron Smeets

Volgende Windows Mobile smartphone van LG wordt de GW610

In Barcelona beloofde LG ons al dat men dit jaar onder andere zwaar zou gaan inzetten op Windows Mobile. Daarvoor hadden ze tijdens de persconferentie zelfs een 'optreden' van Steve Ballmer geregeld.

Intussen zijn we ruim twee maanden verder maar behalve de GM730 die in Barcelona al getoond werd is er verder nog geen officieel Windows Mobile nieuws meer uit dit deel van Korea gekomen. De GM730 moet nog in de winkels verschijnen en dus staat de Windows Mobile toestel teller van LG nog steeds op twee (de KS20 en de Amerikaanse Incite).

Echter, op de website van de Koreaanse fabrikant is inmiddels wel al het WAP profiel van een nieuwe Windows Mobile smartphone opgedoken, de GW610. Daarnaast heeft CellPassion ook de hand weten te leggen op een WiFi Interoperability Cetrificate (afbeelding hierboven) waarin hetzelfde toestel genoemd wordt.

Afbeeldingen van het toestel zijn er nog niet en ook de specs zijn nog verre van compleet. Gesproken wordt over een toestel met een 320x320 display, 2 megapixel camera, UMTS support en waarschijnlijk dus ook WiFi.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.