Geruchten
15 april 2015 - Ron Smeets

Volgende Tizen smartphones van Samsung in de maak De Z2 krijgt betere 'low end' specs en er is ook een mid range model in de maak

Begin dit jaar onthulde Samsung eindelijk de eerste, en dus langverwachte, Tizen smartphone. De Samsung Z1 is duidelijk een instapmodel die bovendien niet wereldwijd uitgebracht werd. Het gerucht gaat dat de Koreaanse fabrikant momenteel aan twee nieuwe Tizen smartphones werkt. De Z2 moet de iets beter bedeelde, qua specs, opvolger van de Z1 worden. Daarnaast zou Samsung ook met een mid range model gaan komen die in veel meer landen uitgebracht gaat worden. Van beide toestellen worden al diverse specs genoemd.

De Samsung Z2 zou onder anderen voorzien worden van een quad core processor met 1GB RAM, een qHD (960 x 540) LCD display, 2000 mAh accy en Tizen 3.0 OS. Van mid range Tizen toestel zijn ook een paar specs bekend. Deze heeft een 4.8 inch HD (1280 x 720) display, een 8 megapixel camera en een 2600 mAh accu.

Online is ook een afbeelding opgedoken die van de Z2 zou zijn. Daarop worden echter andere specs genoemd (Full HD AMOLED scherm, LTE support en Tizen 2.0) en het toestel heeft een ietwat vreemde verhouding. Een beetje zoals de LG Vu; breder dan normaal. De tijd zal moeten uitwijzen welke geruchten het dichtst bij de waarheid over de Samsung Z2 zitten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.