Geruchten
15 augustus 2014 - Ron Smeets

Volgende Sony Smartwatch waterdicht en draadloos op te laden

Bijna een jaar geleden kwam de tweede generatie van de Sony Smartwatch (foto) op de markt. De Japanse fabrikant had toen eigenlijk al een lange traditie van slimme(re) horloges aangezien ze een haar of acht geleden al diverse Bluetooth horloges maakten. Toen nog onder de naam Sony Ericsson.

Momenteel werkt de Japanse fabrikant aan de Smartwatch 3. Die zou, zo luiden de geruchten, voorzien worden van een waterdichte behuizing en draadloze oplaadfunctie. In tegenstelling tot Samsung, Motorola en LG kiest Sony er wel nog steeds voor om haar eigen OS te gebruiken en niet Android Wear.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de verschillende diensten en apps die Sony speciaal voor haar eigen smartwatches ontwikkeld heeft. De fabrikant vindt schijnbaar het moment nog niet rijp om die nu al om te bouwen naar Google's smartwatch OS. Enkele maanden geleden liet Sony overigens al weten dat ze Android Wear voorlopig nog links zouden laten liggen.

Het scherm van de Smartwatch 3 krijgt vermoedelijk een hogere resolutie. Ik hoop toch vooral dat de accu ook een stuk beter zal zijn. Ik blijf het lastig vinden om een horloge elke dag, of twee dagen, te moeten opladen.

Eigenlijk was het al een beetje vreemd dat de vorige twee smartwatches niet waterdicht waren. Sony heeft immers ook al heel wat watderdichte smartphones en tablets op de markt gezet. Maar goed, als ze dat nu inhalen dan kun je straks dus lekker het zwembad in met je Xperia smartphone, tablet en smartwatch. Wie denkt er dan nog aan zwemmen? ;)

Afbeeldingen en gedetailleerde specs van de nieuwe Sony Smartwatch zijn er nog niet maar hij wordt waarschijnlijk begin september, tijdens de IFA, onthuld.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.