Geruchten
08 juni 2015 - Ron Smeets

Volgende Smartband van Sony heeft ook een hartslagmeter Afbeelding van de Smartband 2 even te zien in Play Store

In de Play Store is vlak voor het weekend heel even een afbeelding van de Sony Smartband 2 te zien geweest. Behalve dat daarop opvalt dat de fitness en health tracker een andere sluiting krijgt, die wellicht niet zo snel loslaat, is ook duidelijk de sensor van een hartslagmeter te zien. Het zal mij vooral benieuwen of die wel een beetje accuraat werkt. De 'smartwatch / -band' hartslagmeters die ik tot nu toe geprobeerd heb geven allemaal nogal afwijkende en soms zelfs sterk schommelende resultaten. Leuk, maar verder kun je er dan weinig mee.

Volgens het gerucht zou Sony de nieuwe smartband ook voorzien van een nieuwe app, al blijft de huidige lifelog applicatie ook gehandhaafd. Die heb je ook straks nog nodig om alle functies van de smartband te kunnen gebruiken.

Zelf heb ik de eerste versie een tijd, en nu nog steeds wel eens, gebruikt. Niet als fitness tracker maar vooral als 'log van mijn activiteiten' op een gemiddelde dag. Een aardige gimmick om achteraf nog eens terug te kunnen kijken hoe lang je nu precies in de auto gezeten of geslapen hebt, wanneer je, en waar, foto's maakte, over het web surfte of bezig was met je sociale media. Voor ietwat vergeetachtige mensen dus ;)

Inmiddels is de informatie van de Sony Smartband 2 overigens weer uit Google Play verwijderd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.