Concepten
11 september 2015 - Ron Smeets

Volgende opvouwbaar smartphone patent voor Samsung

Met de steeds groter wordende smartphone schermen is ook de zoektocht naar een compacte, opvouwbare, oplossing al enkele jaren in volle gang. Samsung heeft onlangs een nieuwe patentaanvraag voor een opvouwbare smartphone ingediend. En dat is dus zeker niet voor het eerst. Opvallend is dat het toestel dat in deze nieuwe tekeningen te zien is nogal veel lijkt op een concept dat de Koreaanse fabrikant al in januari 2009(!) meenam naar de CES. Kijk maar eens naar de video hieronder of dit artikel uit november 2008.

Destijds werd door de techneuten van Samsung geroepen dat de eerste smartphones met een opvouwbaar scherm binnen enkele jaren in de winkels zouden kunnen liggen. Dat is inmiddels dus meer dan zes en een half jaar geleden.

ik ben dan ook zeer benieuwd of we binnen afzienbare tijd dergelijke smartphones in de winkels gaan zien. Vooralsnog lijkt het er niet op. De afgelopen twee jaar hebben de Koreaanse fabrikanten, Samsung en LG, bovendien de 'clamshell' smartphone opnieuw geintroduceerd. Een model dat overigens in Japan nooit aan populariteit ingeboet heeft.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.