Toestellen
23 november 2009 - Ron Smeets

Volgende oersterke Sonim's worden een stuk aantrekkelijker

Afgelopen week introduceerde Sonim, makers van nagenoeg onverwoestbare mobiele telefoons, nog de S1 Land Rover versie. Eigenlijk niet veel meer dan een met Land Rover beeldmerken en content gepimpte XP3.20.

Tijdens die presentatie lichtte de fabrikant ook al een tipje van de sluier van een van de modellen voor 2010 op, de Sonim XP2.10 (Spirit). behalve dat deze nieuwe toestellen nog sterker en onverwoestbaarder zullen zijn dan de huidige modellen zien ze er ook een stuk beter uit, zoals je op onderstaande kiekjes kunt zien.

Bovendien kondigde Sonim afgelopen donderdag ook aan dat men begin volgend jaar met explosie vrije toestellen gaat komen. Het spreekt voor zich dat ik die zeerzeker zal gaan testen. De eerste afspraken met de lokale Al Quaida cel Brandweer, zijn al gemaakt ;-))) Nu de testtoestellen nog!

Toegegeven, dit nieuwe design is al een stuk aantrekkelijker dan dat van de huidige Sonim's, toch. In Barcelona, zo'n negen maanden geleden zag ik zelfs nog een compacter model, maar daarover mocht toen (en nu nog steeds overigens) nog niets gepubliceerd worden. In ruil voor een exclusieve foto die er destijds van gemaakt heb hou ik mij daar ook aan ;-) Sonim-XP2-10-Glove1 Sonim-XP2-10-Front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.