Toestellen
16 juni 2015 - Ron Smeets

Volgende Note 'phablet' van Xiaomi komt nog deze maand CEO noemt 29 juni als de datum waarop een nieuwe Xiaomi phablet het daglicht zal zien

Precies een half jaar geleden onthulde Xiaomi twee phablets die, zeker ook dankzij de naam, als directe, goedkopere, concurrenten voor de Galaxy Note van Samsung gezien konden worden. De Mi Note en Mi Note Pro hadden in ieder geval de specs om die concurrentie aan te gaan. Dat de Chinese fabrikant de naam deels van Samsung kopieerde. Ach dat verbaasde inmiddels niemand meer.

Eind deze maand, 29 juni om precies te zijn, zal XIaomi een nieuwe Note phablet onthullen. Dat heeft CEO Lei Jun middels een update op zijn Weibo account aan de wereld laten weten. Hij zegt er niet exact bij om welk toestel het gaat maar aangenomen wordt dat het de Mi Note 2 zal zijn die al enkele keren in de geruchtencircuits te zien was. Dat toestel heeft naar verluidt een 5.5 inch scherm (iets kleiner dus) met full HD resolutie, een 64-bit MediaTek processor (gee Qualcomm), 13 megapixel camera en een 5 megapixel selfie cam.

Als deze specs kloppen dan wordt de nieuwe Xiaomi Note wellicht een (nog) iets goedkopere variant van de twee modellen die begin dit jaar gepresenteerd werden en geen opvolger van een van beiden. In dat geval lijkt de naam Mi Note 2 dan weer wat onlogisch, maar Mi Note Compact of Mi Note Budget klinkt natuurlijk ook niet ;) We zullen het wel zien, over twee weken.

Bron (Chinees), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.