Nieuws
30 juli 2009 - Ron Smeets

Volgende Nokia N97 firmware update meer dan welkom!

Voordat ik tot de kern van dit artikel kom wil ik eerst nog even benadrukken dat Nokia voor eind Augustus een grote firmware update voor de N97 zal uitrollen waarna het toestel helemaal klaar (nou ja, helemaal klaar bestaat natuurlijk niet) voor de markt. De Finnen hebben daarom ook besloten om dan pas de grote marketing campagnes te starten waarmee de N97 bij het grote publiek (onze lezers zijn natuurlijk al lang op de hoogte van de beschikbaarheid van de N97 in de winkels ;-)) aangeprezen gaat worden.

Intussen zijn echter al diverse updates voor de N97 uitgebracht. Behalve de eerste firmware vernieuwing (naar versie 11.0.21) werden onlangs ook nog updates van de Messaging software, Nokia Maps, N-gage en het geheugenbeheer uitgerold.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de laatste dagen (eigenlijk sinds de software update van twee weken geleden (die met Nokia maps en het geheugenbeheer) wat meer problemen ondervindt. Zo verliest het toestel af en toe, gemiddeld om de dag, de verbinding met mijn Bluetooth Carkits van zowel Bury als Parrot. Bovendien komt het regelmatig voor dat ik wel via de Bluetooth Carkit verbinding heb maar het gesprek toch alleen via het toestel te voeren is (niet handsfree dus). In beide gevallen is een reboot de beste oplossing.

Een ander probleem dat zich sinds ruim een week voordoet zijn de opstartproblemen van de camera applicatie. Als je de camera opent kan het gebeuren (ik heb het nu een keer of vijf meegemaakt, ofwel gemiddeld 1 op de 10 keer) dat de camera niet opstart. Wat ik vervolgens ook probeer, hij blijft weigeren. De enige oplossing lijkt wederom de oude vertrouwde reboot te zijn.

Laten we hopen dat dit soort bugs met de firmware update die er in Augustus aan staat te komen opgelost zijn. Verder blijf ik van mening dat de eerste firmware update (die van begin Juli) al heel veel verbeteringen met zich meegebracht heeft. Het is dus een beetje jammer dat de tussentijdse software upgrades (mogelijk) andere problemen hebben veroorzaakt.