Geruchten
08 mei 2015 - Ron Smeets

Volgende Nexus smartphone krijgt weer een 'normaal' scherm en afmetingen Huawei zou de opvolger van de Nexus 6 gaan maken

De Nexus 6 is door zijn mega grote scherm (6 inch) geen al te groot succesnummer geworden. Toen de door Motorola gemaakte smartphone in de winkels verscheen bleef de vraag naar het vorige model, de Nexus 5 van LG, minimaal even groot. Over de opvolger van de Nexus 6 wordt al een tijdje gespeculeerd. Huawei was volgens eerdere geruchten al de grootste kanshebber in de race om de volgende Google smartphone te maken. Die geruchten werden vandaag nog maar weer eens aangewakkerd

Bovendien zijn nu ook de eerste, onbevestigde, specs van de nieuwe Nexus opgedoken. Het zal niemand verbazen dat het toestel geen 6 inch scherm meer zal krijgen. Gesproken wordt nu over een 5.7 inch QHD (2560 x 1440) display. OK, dat is niet veel kleiner, maar hopelijk slaagt Huawei er in, net als bij de P8, om de randen boven, onder en aan de zijkanten van het toestel kleiner te maken dan dat bij de Nexus 6 het geval was. Enfin, eerst maar eens afwachten of Huawei inderdaad de volgende Nexus smartphone producent wordt.

In hetzelfde nieuwe gerucht wordt ook gespeculeerd over de processor van de nieuwe Nexus. Dat zou namelijk de Snapdragon 810 van Qualcomm worden. Ja, de processor die door Samsung niet goed genoeg bevonden werd en waardoor de HTC One M9 regelmatig in (over)verhitte toestand verkeerd ;) Mmmh, als ik Huawei was zou ik toch proberen om mijn eigen (Kirin) processor in het toestel te verwerken, maar Google zal Qualcomm wel een beetje te vriend willen houden.

We zullen het wel zien, over enkele maanden. De nieuwe Nexus smartphones worden doorgaans vlak voor de Kerst in de winkels verwacht, en enkele weken daarvoor officieel gepresenteerd. De vraag is echter of Google dat moment niet naar voren (eerder dus) wil verplaatsen gezien de Nexus 6 flop. Afwachten maar.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.