Nieuws
15 maart 2012 - Ron Smeets

Volgende Lumia 800 update ook nog zonder camera verbetering

Een week geleden schreef Cowboy Marc al over een 'omweg' waarmee je zelf de meest recente firmware voor de Lumia 800 kunt installeren.

Vanmiddag kreeg ik een melding van Nokia dat officiële (Nederlandse) uitrol van die update medio april zal starten. Op mijn vraag of die update ook verbeteringen in de prestatie van de fotocamera met zich mee zal brengen was het antwoord echter 'nee'.

Op basis van de feedback die Nokia de afgelopen weken en maanden van kopers gekregen heeft hebben de FInnen besloten zich voor nu nog helemaal te focussen op de verbetering van de accu prestaties. "De ontwikkeling van software aanpassingen in de camera zijn naar een volgende update cyclus verschoven". En dat terwijl een van de ontwikkelaars een maand geleden nog een bericht, met foto, postte over zijn werk aan de nieuwe Lumia 800 camera software.

Persoonlijk vind ik de beslissing om de camera verbeteringen uit te stellen niet echt fraai, maar wie ben ik ;-) Vandaar deze oproep aan Lumia 800 eigenaren. Kunnen jullie er mee leven dat Nokia de verbeteringen voor de camera op de langere baan schuift ten faveure van de accu of niet? Reageer maar!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.