Geruchten
04 januari 2006 - Ron Smeets

Volgende iPod in widescreen formaat?

Het kon natuurlijk niet langer uitblijven. De iPod video is nu enkele maanden op de markt en dus komen de eerste (home made) designs voor de zesde generatie iPod's eraan.

Dat de volgende generatie iPods voorzien moeten worden met een Widescreen resolutie display is natuurlijk evident en MD3D heeft daarvoor al een aanzet gegeven. Bovendien hebben ze hun (en van vele anderen) verlanglijstje met features ook meteen maar even 'ingebouwd':

- Wireless headset

- Bluetooth

- WiFi 802.11g

- 960 x 760 resolutie met 32bit kleuren

- Inductive power charging

- Split screen operation

- Built-in video camera

- Built-in microphone

- Mobile phone & wireless internet

- iPod Safari and iPod Mail

- Content rotates upon rotating iPod HD

- Voice to text translation

- User replaceable battery

Hij ziet er niet verkeerd uit, maar mij lijkt de bediening van een ovaal clickwheel wat onhanding.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.