Geruchten
22 maart 2012 - Ron Smeets

Volgende iPhone krijgt een 4.6 inch display?

Nu de stofwolken van de "New iPad' release aan het optrekken zijn werd het weer eens tijd om de volgende ronde van 'New iPhone' geruchten aan te wakkeren.

Een Koreaanse bron schrijft in een artikel over Samsung en LG min of meer tussen neus en lippen door dat Apple al een scherm gekozen heeft voor de nieuwe iPhone (iPhone 5 of New iPhone wellicht ;-)) De volgende Apple smartphone zou een 4.6 inch Retina display krijgen, als deze geruchten kloppen.

In het betreffende artikel (Google Translate link) wordt gesproken over het feit dat Apple ervoor gekozen zou hebben om de nieuwe iPhone met een scherm dat net zo groot is als dat van de Galaxy S II HD. Om het toestel toch ook nog goed bruikbaar te houden voor 'een hand bediening' zou de schermverhouding aangepast worden. Smaller, maar langer, net als bij de Galaxy Nexus het geval is bijvoorbeeld.

Natuurlijk kunnen, en zullen, deze geruchten bevestigd noch ontkend gaan worden door Apple (en Samsung). De Koreaanse bron spreekt verder over een releasedatum van de iPhone 5 in de komende zomer. Totdat er officiële berichten uit het Apple kamp verschijnen moeten we maar niet al te veel waarde hechten aan deze geruchten, zelfs niet nu ook Reuters het opgepikt heeft ;-) De komende weken (en maanden) zullen ongetwijfeld nog véél meer iPhone 5 'nieuwtjes' opduiken.

Dat gezegd hebbende ben ik wel van mening, net als vorig jaar na de introductie van de iPhone 4S, dat het huidige 3.5 inch scherm niet meer echt van deze tijd is. Wat vinden jullie? Moet Apple, geheel tegen de wens van wijlen Steve Jobs in, eindelijk ook eens met een grotere iPhone komen?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.