Geruchten
26 maart 2015 - Ron Smeets

Volgende iPhone (6S) serie wellicht met drie schermafmetingen Naast de 5.5 en 4.7 inch zou ook een nieuw 4 inch iPhone op de planning staan

Geruchten over de volgende iPhone modellen lopen eigenlijk al jaren als een rode draad door het elk jaar heen. Meestal worden ze iets talrijker op momenten dat de concurrentie haar nieuwe top toestellen presenteert of op het punt staat om ze in de winkels te leggen. Of Apple daar zelf achter zit? Ik ben er van overtuigd dat dit in sommige gevallen inderdaad het geval is, maar dit ter zijde.

Op dit moment zijn de Samsung Galaxy S6 (edge) en, in mindere mate, de HTC One M9, de nieuwste iPhone concurrenten en dus vond de Apple clan het hoog tijd om een nieuw iPhone, 6S in dit geval, gerucht de wereld in te sturen.

Volgens Taiwanese bronnen zou Apple voor de volgende generatie van de iPhone, de 6S, drie modellen op de planning hebben staan. De iPhone 6S met een 4.7 inch scherm en de iPhone 6S Plus met een 5.5 inch scherm zijn de letterlijke opvolgers van de huidige 6 en 6 Plus. Nieuw zou de 4 inch iPhone 6C zijn. Nou ja, niet helemaal nieuw. Want Apple bracht eerder al een 'C' variant van de iPhone 5 op de markt. Dat was geen succes; onder anderen omdat die in verhouding veel te duur bleek te zijn.

Op zich zou het wel slim zijn wanneer Apple een nieuwe 4 inch iPhone uit zou brengen. Er zijn toch nog altijd iPhone gebruikers die moeite hebben met de afmetingen van het 4.7 inch model. Die Apple fans kunnen natuurlijk nog altijd de iPhone 5S kopen, maar die is eind dit jaar ook alweer twee jaar 'oud'.

De bron van dit gerucht baseert zijn verwachtingen voor de volgende iPhone generatie op berichten van leveranciers van onderdelen. Geruchten over een nieuwe 4 inch iPhone deden enkele maanden geleden ook al de ronde, maar die werden toen, door andere leveranciers, nog tegengesproken.

In hoeverre deze nieuwe berichten dus kloppen is niet te controleren. Zoals gewoonlijk is de spreekwoordelijke korrel zout aan te raden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.