Toestellen
10 april 2008 - Ron Smeets

Volgende Hummer Phone is een dual-sim toestel

De eerste Hummer Phone die vorig jaar op de markt kwam was geen echt doorslaand succes. Sinds de lancering zijn er van de Hummer HT1 wereldwijd net iets meer dan 50.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Toch kondigde Modelabs, de makers van de Hummer toestellen, onlangs de komst van een tweede model aan, de HT2. Toegegeven, dit toestel ziet er op het eerste gezicht een stuk beter uit dan zijn voorganger maar dat is natuurlijk nog steeds geen garantie voor succes.

De meest opvallende feature van de Hummer HT2 is de dual-sim card optie waardoor het toestel dus tegelijkertijd op twee netwerken te gebruiken is, net als de Samsung D880 DuoS en de deze week aangekondigde D780 DuoS.

De overige specs van de Hummer HT2 zijn niet meer dan gemiddeld te noemen: Quad-band GSM met GPRS, een 176x220 pixel kleuren display, een 2 megapixel camera, MP3 speler, microSD geheugenkaart optie, Bluetooth en 11 MB intern geheugen.

Wanneer we de HT2 hier in de winkels mogen verwachten, als dat al gaat gebeuren, is nog niet bekend. Het toestel zal eerst in Rusland en Latijns Amerika uitgebracht worden voordat de rest van de wereld (na Q2) aan de beurt komt.Gerelateerde links:
Samsung D780 DuoS op komst
Tweede dual-sim Samsung op komst
Dual-Sim videodemo van de Samsung D880
Haier GSM met dual-SIM funtie op komst
De Hummer HT1 GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.