Nieuws
19 januari 2015 - Ron Smeets

Volgende Honor komt er aan Chinese fabrikant lanceert 6 februari een nieuw toestel in Nederland

De smartphone wereld draait heel wat sneller rond dan we in de wereld zoals we die in ons dagelijkse leven kennen. Een jaar vliegt voorbij. Fabrikanten die vandaag nog een succes zijn kunnen over een aantal maanden zomaar ineens weer vergeten, en verdwenen, zijn. Daarom is het als telefoonmerk verstandig om je verjaardag in een iets hogere frequentie te vieren, zo moeten ze bij Honor gedacht hebben.

Op 6 februari viert de nieuwe Chinese fabrikant al haar eerste verjaardagsfeestje, ter ere van het '100-dagig' bestaan. Nee, niet 100-jarig of zelfs 1-jarig, maar omdat ze het al 100 dagen uitgehouden hebben als zelfstandig smartphone merk dat ontsproot uit de lendenen van Huawei. Inmiddels heeft Honor drie toestellen in de Nederlandse winkels liggen; de Honor 6 en H3C smartphones en de T1 tablet. Allemaal nog 'oude' Huawei modellen waarop nu het alleen het Honor merk prijkt.

Ter ere van die heuglijke dag wordt tevens een nieuw product gelanceerd in Nederland, zo staat in de uitnodiging (afbeelding hieronder) van het feestje te lezen. Wat dat precies zal zijn wordt nog even geheim gehouden. Een nieuwe smartphone of tablet? De eerste Honor wearable. Of misschien wel het eerste toestel dat daarvoor niet al onder de vlag van Huawei op de markt kwam. Wie het weet mag het zeggen.

UPDATE (15u45): Volgens de Nederlandse afdeling van Honor wordt op 6 februari een heel nieuw toestel gepresenteerd. Geen 'gerecycelde' Huawei dus. Ik ben benieuwd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.