Geruchten
26 juni 2015 - Ron Smeets

Volgende high-end HTC smartphone, de Aero, komt al in Q4 van 2015 Als de geruchten kloppen krijgt hij ook de een Snapdragon 820 processor

De kersverse CEO van HTC, mede oprichtster van het eerste uur Cher Wang, liet zich enkele weken geleden tegenover investeerders al ontvallen dat de Taiwanese fabrikant eind dit jaar nog een nieuw vlaggenschip smartphone gaat onthullen. De reden daarvoor moge duidelijk zijn. Het gaat namelijk niet zo goed met het huidige topmodel, de One M9. Onlangs werd al bekend dat HTC de One M9+ in meer werelddelen gaat uitbrengen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat is al een poging om de tegenvallende verkoopcijfers van de One M9 op te krikken.

De beruchte lek-twitteraar @Upeaks zegt nu te weten dat het volgende vlaggenschip intern de codenaam HTC Aero gekregen heeft en dat dit toestel in Q4 op de markt zal komen. Dat toestel zou bovendien voorzien worden met de gloednieuwe Snapdragon 820 processor van Qualcomm. Die informatie komt uit een van de reacties op de tweet (zie tweet hieronder). @Upleaks lijkt dat in zijn antwoord daarop min of meer te bevestigen (tweede tweet hieronder), maar over het uiterlijk en andere specs laat hij nog niets los, als hij die al weet.

https://twitter.com/upleaks/status/613151563033391104https://twitter.com/GeluDrajneanu/status/613041231669665792

Het wordt nu wachten op het moment dat meer informatie van de HTC Aero online verschijnt en de officiële lancering. Wat mij betreft zou de IFA daarvoor een goed moment zijn, maar dat is wel nog Q3 natuurlijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.