Geruchten
04 maart 2015 - Ron Smeets

Volgende Galaxy Note krijgt wellicht ook een dual edge scherm Samsung bobo roept dat die optie serieus overwogen wordt

De warme ontvangst die het aan twee zijden gebogen scherm van de Galaxy S6 edge in Barcelona ontvangen heeft zorgt er na amper een dag al voor dat Samsung het bijzondere display ontwerp wellicht ook gaat toepassen in de volgende generatie van de Galaxy Note Edge. Ro Tae-moon, vice-president van Samsung's Product Strategy Team, heeft zicht dat in Barcelona tegenover de media laten ontvallen.

Op zich is het natuurlijk niet zo gek dat Samsung het nieuwe edge design van de Galaxy S6 ook in andere toestellen gaat gebruiken. Toen ik enkele maanden geleden de eerste Galaxy Note Edge even kon uitproberen bleek ook al dat dit het, qua gebogen scherm design en functionaliteit, waarschijnlijk niet zou gaan worden. De functie van het Edge scherm, met de snelkoppelingen en nachtstand, was nu niet bepaald revolutionair te noemen. Bij de Galaxy S6 edge heeft Samsung de gedachte om het Edge scherm functioneel bruikbaar te maken grotendeels laten varen ten faveure van het design. En dat lijkt vooralsnog geen slechte beslissing te zijn geweest.

Natuurlijk is het, ook met bovenstaande uitspraak van een Samsung bobo, nog lang niet zeker of de volgende Galaxy Note Edge hetzelfde dual edge scherm krijgt als de Galaxy S6, maar ik durf er best een fles wijn op te zetten dat het Edge scherm in zijn huidige vorm op de Galaxy Note Edge, niet meer terug komt.

Enfin, het duurt nog ruim vijf maanden voordat duidelijk zal worden welk scherm Samsung in de volgende Galaxy Note Edge gebruikt. Dat toestel zal, net als zijn voorgangers, tijdens de IFA in Berlijn het daglicht zien.

Bron (Korea Herald)