Toestellen
18 april 2014 - Ron Smeets

Volgende Galaxy Note krijgt een nieuw design

Hoewel Samsung nog volop met de eerste verkoopweken van de Galaxy S5 bezig is heeft een van de Koreaanse bobo's al weer iets geroepen over de opvolger van de Galaxy Niote 3 die, vermoedelijk, rondom de IFA in Berlijn wel weer onthuld zal worden. Net als zijn drie voorgangers.

Yoon Han-kil van Samsung heeft tegenover Reuters verklaard dat de volgende Galaxy Note, de 4 dus, een nieuwe form factor zal krijgen. Geen eenvoudige touchscreen 'candybar' (hoewel die typering al jaren niet meer  de lading dekt) phablet meer dus.

De vraag is nu natuurlijk welk design Samsung voor de Galaxy Note 4 gekozen heeft. De terugkeer van het fysieke qwerty toetsenbord? Een slider? Het zou allemaal kunnen natuurlijk, maer erg waarschijnlijk is het niet Een clamshell lijkt overigens ook erg onwaarschijnlijk, tenzij de Koreaanse fabrikant ineens met een revolutionaire oplossing komt om een naadloos buigbaar display dat ook nog eens dun genoeg is op echt dubbelgevouwen te kunnen worden, op de proppen komt. Een beetje zoals het concept op de foto hierboven dus.

Maar buigbaar, of gebogen klinkt op zich wel aannemelijk. De Galaxy Round was nog een probeersel (net zoals de G Flex van concurrent LG overigens). Enfin, nog een paar maanden wachten op de eerste officiele berichten, of sneller als er weer vanalles gaat lekken ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.