Geruchten
09 september 2014 - Ron Smeets

Volgende Galaxy Alpha model met compleet metalen behuizing?

Sinds Samsung de Galaxy Alpha (foto) met zijn metalen frame lanceerde wordt al gespeculeerd over de uitbreiding van die toestellijn. Bij de Galaxy Note 4 was het nieuwe designconcept van de Koreaanse fabrikant ook al terug te zien.

Nieuwe geruchten melden nu dat een van de volgende toestellen in de Alpha reeks, de al eerder opgedoken SM-A500, voorzien zou worden van een compleet metalen behuizing.

Dat betekent ook, aldus de geruchten, dat de metalen achterzijde die dat toestel krijgt niet verwijderbaar is en de 2330 mAh accu die er in zit niet verwisselbaar is. Afbeeldingen van deze Galaxy Alpha telg zijn er nog niet.

Het blijft wel een mid-range toestel met ee Qualcomm Snapdragon 400 Processor, 16GB intern geheugen, een 8 megapixel camera plus 5MP front cam en een 5 inch super AMOLED display (1280 x 720). Onlangs doken ook al specs van de SM-A500 op via een GFX Benchmark test. Die waren op bepaalde punten toch wel iets anders zoals je in de lijst hieronder kunt zien. Ander display, andere camera en minder geheugen. Enfin, daarom zijn het ook allemaal nog maar geruchten.

Eerdere specs:
- Android 4.4.4
- 4.8 inch scherm met 1280 x 720 pixels
- 1.2 GHz quad core processor van Qualcomm
- Qualcomm Andreno 306 GPU
- 2GB RAM (de 1.8GB in de lijst staat voor het vrije RAM)
- 8GB Intern gegeugen (5.1GB is het beschikbare gebruikersgeheugen)
- 12 Megapixel camera met full HD video opname, autofocus en flitser
- 4.7 Megapixel front camera met full HD video opname
- WiFi, GPS, Bluetooth
- Diverse sensoren (o.a. Gyroscoop, Kompas, lichtsensor, bewegingsensor) 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.