Nieuws
08 mei 2015 - Ron Smeets

Volgende firmware update voor de Galaxy S6 (edge) onderweg Relatief kleine update moet prestatie- en geheugen problemen verhelpen

Sinds Samsung de Galaxy S6 (edge) enkele weken geleden voorzien heeft van de Lollipop 5.0.2 update doken her en der klachten op over tegenvallende prestaties en geheugenproblemen. De Koreaanse fabrikant beloofde snel met een oplossing te komen. Welnu, die lijkt nu onderweg te zijn. De eerste berichten over toestellen die de update ontvangen hebben en daarna ook beter lijken te presteren doken vandaag op.

Helaas is de update nog niet beschikbaar voor mijn testexemplaar van de Galaxy S6 edge dus kan ik weinig zeggen over de verbeteringen. Gebruikers die de update wel al ontvangen, en geinstalleerd, hebben melden inderdaad dat het toestel weer sneller en soepeler reageert.

In de changelog van de update (zie afbeelding hieronder) wordt overigens niet specifiek gesproken over een oplossing van bovengenoemde problemen. Daar worden alleen prestatie-en stabiliteitsverbeteringen genoemd, samen met bugfixes en nieuwe en/of verbeterde features. Standaard teksten dus, maar de kans is natuurlijk heel erg groot dat deze update wel degelijk betrekking heeft op de na een eerdere update opgedoken geheugen- en prestatie problemen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.