Toestellen
09 november 2014 - Ron Smeets

Volgende bugfix update voor de OnePlus One Lost onder anderen problemen met scherm, WiFi en reboots op

Dit weekend is de uitrol gestart van de volgende Cyanogenmod bug fix update voor de OnePlus One. Mocht je er eentje hebben weten te scoren in de afgelopen maanden, dan is het goed om te weten dat in deze update weer wat (vervelende en minder irritante) problemen verholpen zijn.

Denk aan een verbetering van de touchscreen firmware en het oplossen van het SSLv3POODLE beveiligingslek. Onder de foto staat de complete lijst met belangrijkste fixes en wijzigingen. De update, CM 11S 44S, wordt uiteraard over-the-air en volledig automatisch verzonden, maar mocht je nog niets zien, dan kan het zijn dat jouw toestel iets later aan de beurt is. De uitrol, zo zegt OnePlus, zal gefaseerd uitgevoerd worden.

- Fixed issues with memory causing screen artifacts
- Fixed issues with random reboots and instability
- Fixed issues with WiFi and modem crashes
- Fixed issues with Filesystem
- Fixed issues with “black bar
- Fixed issues with persist partition corruption
- Fixed issues with AT&T VoLTE

Op 17 november is er een nieuwe mogelijkheid om de OnePlus One zonder uitnodiging te kopen. Tot die tijd, en waarschijnlijk ook na dat uurtje 'vrije verkoop', blijft het nog een redelijk schaars toestel in het straatbeeld. Wereldwijd is de verkoopteller de 500.000 gepasseerd, maar voor een dergelijke 'populair', of beter gezegd, veelbesproken, toestel zijn dat natuurlijk geen aantallen om echt over naar huis te schrijven. Letwel, de makers van de OnePlus One zullen er zeker mee in hun sas zijn. Vanaf dag één gaven zij immers al aan dat ze niet voor de extreme aantallen wilden gaan. Bovendien konden ze dat ook niet omdat de productiecapaciteit relatief beperkt was.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.