Toestellen
01 maart 2008 - Ron Smeets

Volgende Blackberry met slide-out keyboard?

Zoals op de afbeelding duideljk te zien is speelt ook RIM met het idee om toestellen te gaan produceren die een slide-out qwerty toetsenbord hebben.

De Canadezen hebben inmiddels patent aangevraagd op een dergelijk toestelontwerp. De vraag is natuurlijk of RIM's 'uitvinding' uniek genoeg is voor een eigen patent. Ze zijn namelijk zeker niet de eersten die dit concept bedenken en patenteren.

Bij RIM denken ze in ieder geval dat de patentaanvraag kans van slagen heeft en ze richten zich daarbij vooral op het feit dat dit slide-out concept ook voorziet in een trackball navigatie. zo staat het ook omschreven: “Hybrid Portrait-Landscape Handheld Device With Trackball Navigation and Qwerty Hideaway Keyboard”.Gerelateerde links:
RIM patenten voor een opklapbare multi-touch BlackBerry
Touchsreen-only BlackBerry op komst?
Geen nieuws van BlackBerry in Barcelona
Foto's van de nieuwe BlackBerry 9000 serie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.