Nieuws
19 januari 2012 - Ron Smeets

Volgende (accu) update voor de Lumia 800 komt NU (UPDATE)

Nokia beloofde vorige maand dat deze maand (in januari dus) een tweede update voor de Lumia 800 uitgerold zou worden. Een tweet van Nokia UK, gisteravond, bevestigt dat min of meer.

Daarin staat namelijk dat de betreffende update binnen nu en twee weken beschikbaar zal komen. De belangrijkste verbeteringen hebben ook nu weer betrekking op het uithoudingsvermogen van de accu. 

Verdere details, anders dan hetgeen Nokia vorige maand al liet weten, over wat de update nog meer gaat verbeteren zijn nog niet bekend. Ik, en veel Lumia 800 eigenaren met mij, hoop toch vooral ook op aangepaste camera software. Dat is namelijk ook wel hard nodig. De accu en de kwaliteit van de foto's die de camera van de Lumia 800 schiet zijn wat mij betreft de enige echte nadelen van het toestel.

UPDATE (11u40): Via facebook heeft Nokia Nederland bekend gemaakt dat de tweede update voor de Lumia 800 vanaf nu al uitgerold gaat worden. Deze nieuwe software verbetert de accu prestaties en lost een WiFi bug op. Helaas wordt met geen woord gerept over de camera... Goed en slecht nieuws dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.