Entertainment
06 februari 2007 - Ron Smeets

Volgen van 'verdachte voertuigen' met GPS tracker

In de VS heeft een rechter beslist dat agenten een verdachte legaal mogen volgen door zijn auto heimelijk te voorzien van een GPS tracker.

De advokaten van een verdachte wiens auto voorzien was van een GPS tracker hadden een rechtzaak aangespannen tegen het politiekorps en het gebruik van deze methode omdat deze manier van 'schaduwen' onrechtmatig zou zijn.

Helaas voor de verdachte besliste de rechters in hoger beroep dus anders. Nu wordt het dus nog makkelijker voor agenten om de gangen van een verdachte na te gaan zonder dat ze daarvoor de donut-tent hoeven te verlaten ;-).

Ik vraag mij af of deze methode in Nederland ook al gebruikt wordt? Anonieme agenten en rechercheurs die daarover iets willen zegge mogen zich hier melden.Gerelateerde links:
Garmin Astro wordt met GPS Tracker geleverd
GPS Tracker review
Mobieltjes volgen voor 30 eurocent
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.