Nieuws
06 oktober 2005 - Ron Smeets

Volg je post per SMS

In de V.A.Emiraten kunnen inwoners tegenwoordig de status van hun post per SMS opvragen en volgen. Het enige dat men hoeft te doen is een SMS sturen naar een verkort nummer en vervolgens krijgen ze een antwoord (ook per SMS) met de opgevraagde 'Post-data'.

Voorwaarde is wel dat de post geregistreerd is bij verzending, dus het werkt alleen voor aangetekende stukken, pakketpost, overheidsdocumenten of iedere andere verzending voorzien van een barcode.

Mmmh, kun je je dus snel uit de voeten maken telkens als er een aangetekende dagvaardiging of zo onderweg is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.