Toestellen
21 januari 2006 - Ron Smeets

VoIP videophone van Philips

Eindelijk eens een nieuw toestel waarvan wij kunnen zeggen dat ie, voorlopig althans, niet in het Aziatische deel van deze wereld gezien zal worden.

De Philips VP-5500 VoIP Videophone komt binnenkort hier in de winkels en is een van de eerste VoIP telefoons met (draaibare) camera voor Videogesprekken mee te voeren.

Het toestel zelf draait op een Linux based OS en beschikt ook over WiFi en Bluetooth. Behalve dat je de videogesprekken natuurlijk op het display van het toestel kunt zien, is het ook mogelijk, via de video-out optie, om de beelden op een TV te displayen.

De VP-5500 wordt wordt binnenkort op de markt geintroduceerd via KPN, als een van de toestellen van diens nieuwe InternetBellenPlus abonnement.

Ik ben van nature geen Philips fan, maar hiermee maken de Eindhovenaren veel goed. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.