Nieuws
24 augustus 2005 - Ron Smeets

VoIP op je GSM met Jajah Mobile

Het Italiaanse Speedblog (in Italiaans) heeft de hand weten te leggen op een betaversie van Jajah Mobile, een VoIP client voor de GSM.

Naar eigen zeggen lukte het om enkele VoIP gesprekken te voeren tussen een Nokia 6630 en vaste telefoonlijnen. Wel was de verbinding nog wat 'crappy'.

De software maakt gebruik van een web browser om de gesprekken via je GSM aan te vragen. Als we de Italianen moeten geloven, dan komt binnen enkele weken een volledige versie op de markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.